Ατομικές συνεδρίες Χοροθεραπείας και Ψυχοθεραπείας μέσω Διαδικτύου

Οι συνεδρίες Χοροθεραπείας και Ψυχοθεραπείας παρέχονται και διαδικτυακά. Η αποτελεσματικότητα της εξ αποστάσεως θεραπείας είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και αναγνωρισμένη και είναι ασφαλής ως προς την διατήρηση του απορρήτου. Ωστόσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κατά πρόσωπο επικοινωνία, καθώς στερείται της ζωντανής διάδρασης. Λαμβάνοντας την παράμετρο αυτή υπόψη μας, οι συνεδρίες μέσω Διαδικτύου δεν υπολείπονται καθόλου σε ευελιξία, δημιουργικότητα και κατανόηση των συνθηκών. Αντίθετα, προσαρμοζόμενοι στην κατάσταση που διαμορφώνουν οι εκάστοτε συνθήκες, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε νέες ευκαιρίες και που μας προσφέρει η τεχνολογία.

Οι συνεδρίες Χοροθεραπείας και Ψυχοθεραπείας μέσω Διαδικτύου αποτελούν ένα χρήσιμο μέσο επαφής σε περιπτώσεις που τα άτομα:

• Δεν μπορούν να έχουν συχνή ή και καθόλου πρόσβαση στο θεραπευτή
• Ζουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να απευθυνθούν σε θεραπευτή που μιλά ελληνικά
• Έχουν κινητικές δυσκολίες
• Έχουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να βγουν έξω
• Βιώνουν συνθήκες πανδημίας

Ειδικότερα, χρήση των συνεδριών Ψυχοθεραπείας μέσω Διαδικτύου μπορούν να κάνουν άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους, κρίσεων πανικού, κατάθλιψης, προβλήματα σχέσεων, χρόνιων παθήσεων, διατροφικών διαταραχών, ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής. Δεν ενδείκνυται σε άτομα που βιώνουν μείζονα ψυχολογικά προβλήματα ή αυτοκτονικές τάσεις.
Για να ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία μέσω Διαδικτύου συνίστανται να έχει προηγηθεί μία συνεδρία δια ζώσης, ώστε να καθοριστεί το αίτημα και το θεραπευτικό συμβόλαιο. Σε κατάλληλα, για τον θεραπευόμενο, χρονικά διαστήματα, προτείνεται να πραγματοποιείται μια φυσική συνάντηση.

''Η σκέψη είναι δράση σε πρόβα.''

Sigmund Freud
Ψυχαναλυτής