Η δουλειά μου ως Χοροθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στηρίζεται στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και την αυθεντικότητα του ανθρώπου. Η κίνηση έχει σχέση με το παρόν και δεν έχω κάποιες συγκεκριμένες ιδέες για το πώς πρέπει να είναι ο άνθρωπος. Πιστεύω στη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Θεωρώ πως ο κάθε άνθρωπος έρχεται με ένα δυναμικό στη ζωή. Πολλές φορές αυτό το δυναμικό δεν το γνωρίζουμε, δεν το κατακτούμε και δεν το εξωτερικεύουμε. Η Χοροθεραπεία αποκαλύπτει και ενεργοποιεί αυτό το δυναμικό με σκοπό την αυτοθεραπεία, διότι ουσιαστικά η θεραπεία έρχεται από μέσα μας.

Η πορεία της ζωής μου με οδήγησε να ακούσω και να εμπιστευτώ όλα αυτά που δεν μπορούσα να εκφράσω λεκτικά, αλλά που το σώμα μου ‘φώναζε‘. O ψυχικός πόνος μου δημιουργούσε σωματική, αλλά και ψυχική ακαμψία, τρόμο, πανικό, αρρώστια. Όλα όσα δεν μπορούσαν να λεχθούν, σωματοποιούνταν και δημιουργούσαν συμπτώματα.

H ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις που σε φέρνουν αντιμέτωπο με τους ‘δαίμονές‘ σου, με τα θεριά σου. Θέλουν να σε έχουν με το μέρος τους. Άλλωστε αυτό έχουμε συνηθίσει, αν και θεριά, αυτά μας είναι οικεία. Τυχεροί σε όσους έχουν την ευκαιρία να αντικρύσουν αυτά τα θεριά στο δρόμο τους, να τα αντιμετωπίσουν. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό το αντάμωμα. Αισθάνεσαι να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου, αισθάνεσαι να αδειάζεις, ένα κενό, αδύναμος μπροστά στα θεριά που σε κατοικούν. Ο πόνος είναι δυνατός, αφόρητος, θέλεις να κλάψεις, να φωνάξεις, μα τίποτα δεν βγαίνει πια, γιατί έχεις εξαντληθεί. Νομίζεις ότι στέρεψες, ότι δεν έχεις βούληση, νομίζεις ότι τα θεριά είναι πιο δυνατά από σένα. Τα έχεις θρέψει τόσα χρόνια. Και τότε μέσα στην αδυναμία σου, στο απόλυτο τίποτα, ορθώνεσαι, το σώμα ξυπνάει σαν από λήθαργο, θεριά και δαίμονες ξαφνικά έχουν συρρικνωθεί. Και τότε ζητάς βοήθεια.

Αυτήν την βοήθεια την βρήκα μέσα από μια πορεία πολλών χρόνων στο χώρο της Ψυχοθεραπείας, της Ψυχανάλυσης και της Χοροθεραπείας. Όταν πλέον είχα ανταμώσει και αντιμετωπίσει όλα αυτά που ασυνείδητα με διακινούσαν και με τρόμαζαν, αυτά άρχιζαν να αποδυναμώνονται μπροστά στη δική μου δύναμη που με το πέρασμα του χρόνου, οι δάσκαλοί και θεραπευτές μου εντόπισαν και μου ενέπνευσαν. Επήλθε σιγά-σιγά μια συμφιλίωση του Εαυτού μου με τους ‘δαίμονες’. Μπορεί να είναι εκεί, αλλά δεν με ορίζουν. Χρωστώ μεγάλη ευγνωμοσύνη σε όλες και όλους αυτούς που με βοήθησαν στο να αντλήσω δύναμη μέσα από τον ίδιο μου τον Εαυτό και να συμφιλιωθώ με ότι δεν μπορώ να αλλάξω.
Έτσι, μετά από ένα μεγάλο και πολυτάραχο ταξίδι που βέβαια, όταν αρχίσει δεν τελειώνει, δημιουργήθηκε το Κέντρο Χοροθεραπείας ΣΥΝ ΚΙΝΟΥΜΑΙ.

''Η Τέχνη μας δόθηκε για να μην πεθάνουμε εξαιτίας της αλήθειας''.

Friedrich Nietzsche
φιλόσοφος