Εισαγωγικά σεμινάρια

Βιωματικές ομάδες

Ατομικές συνεδρίες

Σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης

Συναντήσεις γνωριμίας 
με την Χοροθεραπεία
     
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΥΝ ΚΙΝΟΥΜΑΙ

Ελάτε να συν-κινηθούμε 
Με αποδοχή και ενσυναίσθηση  θα χαρώ να σας συνοδεύσω σε αυτόν "τον χορό της ζωής"Η δουλειά μου στηρίζεται στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και την αυθεντικότητα του ανθρώπου. Η κίνηση έχει σχέση με το παρόν και δεν έχω κάποιες συγκεκριμένες ιδέες για το πώς πρέπει να είναι ο άνθρωπος. Πιστεύω στη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Θεωρώ πως ο κάθε άνθρωπος έρχεται με ένα δυναμικό στη ζωή. Πολλές φορές αυτό το δυναμικό δεν το γνωρίζουμε, δεν το κατακτούμε και δεν το εξωτερικεύουμε. Η Χοροθεραπεία αποκαλύπτει και ενεργοποιεί αυτό το δυναμικό με σκοπό την αυτοθεραπεία, διότι ουσιαστικά η θεραπεία έρχεται από μέσα μας. Σε αντίθεση με τις κλασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που εστιάζουν στον θεραπευτικό διάλογο, στη Χοροθεραπεία το σώμα αποτελεί ταυτόχρονα εργαλείο και στοιχείο προς εξερεύνηση.

Το σώμα κινεί ό,τι κινείται μέσα του, δεν ψεύδεται, δεν ξεχνά. Στο σώμα αποθηκεύονται μνήμες, συναισθήματα, εμπειρίες από τη ζωή μας. Όταν το εμπιστευόμαστε, ξεκινά ένας διάλογος μαζί του. Αξίζει λοιπόν να το αφήσουμε να εκφραστεί, για όσα διστάζει το στόμα να πει. Χορεύοντας το άκαμπτο γίνεται εύκαμπτο.
Ελάτε όταν...

Η λογική δεν σας πάει πιο πέρα. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν ό,τι βιώνετε και αυτό σας δημιουργεί προβλήματα. Γνωρίζετε αρκετά για τον εαυτό σας όμως τον αισθάνεστε ξένο. Αισθάνεστε ότι σας λείπει η αυτοπεποίθηση. Έχετε δυσκολία στην επικοινωνία με τους άλλους. Aισθάνεστε μόνιμα κουρασμένοι. Υποφέρετε από ψυχοσωματικά προβλήματα (άγχος, πανικοί, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές). Θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση με το σώμα σας...
Δοκιμάστε...

Να πειραματιστείτε με το καινούργιο.Να ανακαλύψετε τη δημιουργικότητα μέσα σας. Να αναπτύξετε νέες δυνατότητες έκφρασης, νέο κινητικό λεξιλόγιο. Να ανακαλύψετε την επαφή με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Να αυξήσετε το εύρος της κίνησής σας και παράλληλα το εύρος της συμπεριφοράς σας. Να απελευθερώσετε ασυνείδητα μεταμφιεσμένα περιεχόμενα κάτω από το πέπλο της τέχνης, χωρίς το άγχος του λόγου. Να υποτάξετε το άγχος στην τέχνη και να το μετουσιώσετε σε δράση.
Στόχος μου είναι...

Να συνοδεύσω τον άνθρωπο στην αποκατάσταση της ισορροπίας μέσα του. Έχουμε ξεχάσει να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με το σώμα. Έτσι όμως διαταράσσεται η ισορροπία μεταξύ νου, σώματος και ψυχής με αποτέλεσμα μια εσωτερική σύγκρουση. Αποκαθιστώντας αυτή την ισορροπία ο άνθρωπος θα μπορέσει να ανακαλύψει και να εκφράσει τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του. Χορεύοντας τον «χορό της ζωής» του να πάρει την ευθύνη της ζωής επάνω του, να γνωρίσει τον εαυτό του και τους άλλους, να ζήσει ελεύθερα, αυτόβουλα και με χαρά.