Εισαγωγικά σεμινάρια

Βιωματικές ομάδες

Ατομικές συνεδρίες

Σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης

Συναντήσεις γνωριμίας 
με την Χοροθεραπεία
     
ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΤΙΒΑ, GDTR Sr
Χοροθεραπεύτρια, Χοροκινητική Θεραπεύτρια, Αντιπρόεδρος και μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας
Eκπαιδευόμενο μέλος του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Ομαδικής και Οικογενειακής Θεραπείας
Η Ιωάννα Κουτίβα-Φλωρεντίν γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχει ζήσει στην Αυστραλία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και στη Γερμανία, όπου επίσης σπούδασε Παιδαγωγικά. Δίδαξε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Η ενασχόλησή της στο χώρο της εκπαίδευσης την οδήγησε στην εξερεύνηση του δυναμικού που διαθέτει κάθε άτομο.

Ολοκλήρωσε τον τριετή κύκλο εκπαίδευσης Χοροθεραπείας που οργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Έχει παρακολουθήσει το πενταετές πρόγραμμα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας. Η σύζευξη της κίνησης με μια θεωρητική προσέγγιση, όπως αυτής της ψυχανάλυσης, της προσέφερε μια εμπεριστατωμένη κατάρτιση, η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη δουλειά της.

Έχει παρακολουθήσει κύκλο εισαγωγικών μαθημάτων στη μέθοδο ανάλυσης της κίνησης του Rudolf Laban, ενός συστήματος παρατήρησης, καταγραφής και ανάλυσης των πληροφοριών που μεταφέρει η κίνηση. 

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια θεραπείας μέσω Τέχνης (Χοροθεραπεία, Μουσικοθεραπεία στην Ελλάδα και τη Γερμανία). Έχει διοργανώσει παρουσιάσεις, βιωματικά σεμινάρια και έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση με θέμα την θεραπευτική χρήση της Χοροθεραπείας.

Έχει ακόμα συμμετάσχει σε εργαστήρια Συστημικής Αναπαράστασης με τον Bert Hellinger, θεραπευτικής προσέγγισης Gestalt και σε εργαστήρια EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος. Έχει παρακολουθήσει  κύκλο μαθημάτων με θέμα «Εφαρμογές Συμβουλευτικής Ψυχολογίας» στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης ενηλίκων του Κολεγίου Αθηνών.

Διετέλεσε μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας που διοργανώνει η Ένωση Χορεοθεραπευτών Ελλάδος. 

Επίσης συμμετείχε στο Πρόγραμμα του ΙΚΥ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Lifelong Learning Programm, Τheatre of Organic Learning (TOOL), με θέμα «Το θέατρο στη δια βίου εκπαίδευση».

Απασχολήθηκε ως Χοροθεραπεύτρια στο Κέντρο Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ, στη Στέγη Γερόντων Φιλόπτωχων «Αγ. Νεκτάριος» και στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΗΛΙΑΝΘΗ» του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΣΤΙΑ». 

Έχει διοργανώσει βιωματικά ομάδες στα πλαίσια του
Ελληνογερμανικού Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου στην Γερμανική Σχολή Αθηνών και στο Κολλέγιο Αθηνών καθώς και σε άλλους χώρους. Επίσης αναλαμβάνει ατομικές συνεδρίες.

Είναι 
Αντιπρόεδρος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας που διοργανώνει η  Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας. 

Είναι η ιδρύτρια του Κέντρου Χοροθεραπείας ΣΥΝ ΚΙΝΟΥΜΑΙ.